(VIDEO) 2020, TURIST ÎN ȚARA MEA. De ce cred operatorii români că nu au cum să piardă pariul pentru relansare, anul acesta

Lăsați fără concedii sau planuri de vacanță în străinătate din cauza pandemiei de COVID-19, românii au ca alternativă turismul autohton. Tot mai multe voci din industria HORECA susțin faptul că pentru hotelierii români acesta este un test pe care nu au cum să-l piardă.

Criticat de cele mai multe ori din cauza condițiilor oferite, turismul românesc are șansa de a demonstra în această perioadă că-i poate primi pe români așa cum aceștia sunt obișnuiți în țări precum Grecia, Italia sau Bulgaria. Reprezentanții industriei HORECA anunță că, mai ales la mare, în această perioadă s-au pus la punct toate detaliile pentru ca românii să-și petreacă vacanța fără griji.

Suntem destul de responsabili în industria HORECA din România, pentru că trebuie să onorăm această încredere pe care românii o au acum. Nu mai pot călători peste graniță în aceste săptămâni, știm bine că avem în continuare granițe închise și, practic, nu sunt raporturi semnate cu anumite state și atunci acești oameni rămân în vacanță în România. Le asigurăm serviciile de cazare în spații în care asigurăm curățenia necesară, dezinfecția necesară, toate măsurile care țin de igienă, până la urmă, și, bineînțeles, echiparea personalului. Fluxurile turistice, acolo unde intrăm în spațiile de cazare sau intrăm în spațiile de alimentație publică, sunt regândite astfel încât să interacționăm cât mai puțin cu alți consumatori sau cu alți clienți și, bineînțeles, interacțiuni minime” a precizat Corina Martin , președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, în direct la emisiunea „Medika Special”.

Cea mai mare oportunitate pe care turiștii români o au este folosirea tichetelor de vacanță. Este, totodată, o oportunitate pentru turismul românesc întrucât voucherele se pot folosi doar în țară. În urma unei decizii a Guvernului României, valabilitatea voucherelor se prelungește cu încă un an. „În acest an să nu uităm că avem și o masă mare de tichete de vacanță în circulație, deci românii care nu reușiseră să consume serviciile prin tichetele de vacanță pe care le aveau emise anul trecut, au câștigat la presiunea noastră, prin măsura pe care am cerut-o Guvernului încă un an de folosire a acestor tichete. Deci dacă nu le-am folosit până în mai 2020, iată putem să le folosim de fapt de acum încolo, încă un an, toți acești români le vor consuma, desigur, în România!” a mai spus Corina Martin.

De asemenea, Guvernul se pregătește pentru emiterea tichetelor de vacanță aferente anului acesta. Totuși, utilizarea voucherelor de vacanță a ridicat numeroase suspiciuni în ceea ce privește corectitudinea hotelierilor. Administratorii de pensiuni și hoteluri au fost acuzați de faptul că percep tarife mult mai mari pentru clienții care vor să plece în vacanță cu tichetele de vacanță pe care le-au primit de la serviciu. Pentru a evita astfel de situații, oficialii industriei Horeca recomandă planificare vacanțelor prin intermediul agențiilor de turism. „La agenția de turism este extrem de simplu, tarifele nu pot fi modificate, ele sunt cele publicate pe site-ul agenției, există un contract de călătorie pe care orice turist este obligat să-l încheie cu agenția de turism, nu putem să vindem altfe, riscăm licența de turism, iar acel contract apără drepturile agenției de turism și ale consumatorului” a mai spus Corina Martin.

Categorii: Stil de viață
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea