Sănătatea în România Știri

12 zile, niciun răspuns. Cauza exactă a incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț, un mister pentru procurori

Preluată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ancheta deschisă în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț pare că bate pasul pe loc. La aproape 2 săptămâni de la tragedie, anchetatorii încă nu știu ce a provocat tragedia.

Modul deficitar în care se desfășoară cercetările în dosarul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost reclamat public de avocatul Adrian Cuculis. Aflat în studioul Medika TV, acesta a precizat: „Au trecut 12 zile și nu știm de unde a luat foc. Au trecut 12 zile, 14 pacienți decedați, 8 chiar în salonul acela de ATI, 2 imediat la câteva ore, în secția de primire a urgențelor și încă 4 în decursul zilelor”.

Mai mult, avocatul Adrian Cuculis este de părere că ceea ce s-a întâmplat în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț nu a fost, de fapt, un incendiu, ci o explozie, generată, s-ar părea, de o defecțiune la rețeaua de oxigen.

Ceea ce s-a întâmplat acolo nu ne poate spune decât raportul pe care pompierii trebuie să-l facă, dar dacă ne uităm către ideea de explozie. Un expert cu care am și lucrat în mai multe dosare, chiar înainte să intru în acest dosar, mi-a dat într-o seară un mesaj în care mi-a spus: „eu bănuiesc că s-a întâmplat acolo altceva! Cred că a fost vorba despre o scurgere pe la vreunul dintre tuburile de oxigen”. Oricum o scurgere pe undeva, folosirea unei substanțe cum ar fi vaselina sau o altă substanță asemănătoare și asta a produs din punct de vedere chimic o explozie”, a adăugat avocatul.

Ancheta deschisă în urma tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost preluată la câteva ore de Parchetul General, după ce un dosar penal a fost deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.